Bijeenkomst inbraakpreventie in Pieter Groen

Donderdagavond 30 januari organiseert de gemeente Katwijk, samen met de politie, een avond over inbraakpreventie. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd wat u kunt doen om inbraak te voorkomen. Ook geven politie en gemeente aan wat zij hieraan doen.

Waarom en waar?

Ieder jaar laten politiecijfers zien dat tijdens de donkere winterdagen het aantal woninginbraken toeneemt. Ook dit jaar is dit helaas weer het geval. Inbrekers werken graag in het donker. ‘De deur op slot’ en ‘de ramen dicht’ zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen? Op deze avond krijgt u tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Naast de politie spreekt ook een ex-inbreker over zijn ervaringen. Deze ex-inbreker is 's middags al op pad geweest in de wijk om te kijken hoe de kansen voor inbraak daar zijn. Daar laat hij het een en ander van zien tijdens de avond.

Informatiemarkt

Na de bijeenkomst is er een informatiemarkt waar u kunt napraten met en vragen stellen aan onder andere politie en stichting Dunavie. Daarnaast kunt u informatie krijgen over maatregelen tegen inbraak, Burgernet en WhatsApp buurtpreventie.

Aanmelden

U kunt zich tot uiterlijk 28 januari 2020 aanmelden voor deze bijeenkomst via oov@katwijk.nl. Hierbij kunt u ook vermelden met hoeveel personen u komt. Onder alle aanmeldingen verloten wij leuke prijzen om uw woning minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Alle deelnemers krijgen een goodiebag!

Programma

19:00 uur            Inloop
19:15 uur             Welkomstwoord teamchef Peter Koot
19:20 uur            De politie: aanpak, preventie en melding
19:40 uur            Pauze (met koffie en thee)
20:00 uur           De praktijk: ex-inbreker vertelt!
21:00 uur            Informatiemarkt
21:45 uur             Einde

De avond vindt plaats in Katwijk Noord, in Pieter Groen, Helmbergweg 10 in Katwijk Noord. Graag tot dan!

Naar overzicht