Logo gemeente Katwijk

Wie adopteert rotonde Westerbaan/Zeewinde?

Hebt u een (hoveniers-)bedrijf in Katwijk? En zou u een rotonde willen adopteren in ruil voor het vergroten van uw naamsbekendheid? Meld u dan bij de gemeente. Als meer bedrijven zich aanmelden wordt geloot wie de rotonde mag adopteren. Het gekozen bedrijf maakt vervolgens een uitdagend en vernieuwend ontwerp voor de rotonde. De gemeente controleert of het ontwerp voldoet aan de gemaakte afspraken en aan de regels met betrekking tot verkeersveiligheid. Het gaat om een proef van 3 jaar.

Wethouder Jacco Knape: “We willen kijken of adoptie een manier is om een rotonde een extra kwaliteitsimpuls te geven. Het adopteren van een rotonde heeft voor beide partijen voordelen. De gemeente hoeft de aankleding en het onderhoud niet meer te regelen en het bedrijf krijgt de kans om een visitekaartje af te geven en zo zijn naamsbekendheid te vergroten”.

Voorwaarden en aanmelden

Wilt u uw bedrijf aanmelden? Doe dit vóór 14 juli door een mail te sturen.

Zet in de e-mail in ieder geval uw naam en contactgegevens. Hebt u geen hoveniersbedrijf? Dan kunt u uw bedrijf alleen opgeven als u samenwerkt met een hoveniersbedrijf. Geef in de mail dan ook aan met welk hoveniersbedrijf u gaat samenwerken. Uit alle inzendingen wordt een bedrijf geloot. Op 21 juli maakt de gemeente de winnaar bekend.

Wat wordt van u verwacht?

Als uw bedrijf wint, krijgt u een contract van 3 jaar voor het inrichten en beheren van de rotonde. Daar hoort bij dat u moet investeren in:

  • Het inrichten van de rotonde volgens goed gekeurd ontwerpplan.
  • Het beheren van de rotonde.
  • Het aanschaffen van maximaal 3 reclameborden (maximale afmeting 70 x 50 cm).
  • De aanvraag omgevingsvergunning.

Het doel is dat aankomend plantseizoen het ontwerp voor de rotonde Westerbaan/Zeewinde uitgevoerd kan worden. Na 2 jaar wordt de proef geëvalueerd en op basis van de ervaringen wordt besloten om de adoptie te stoppen of uit te breiden naar andere rotondes.