Logo gemeente Katwijk

Tentoonstelling Dick Zuydwijk

In 2018 zijn er weer nieuwe tentoonstellingen in de centrale hal van het gemeentehuis te zien. Elke maand laten verschillende kunstenaars hun werk zien.

Dit jaar opent Dick Zuydwijk vanaf 8 januari zijn expositie.

Creatieve duizendpoot

Op jonge leeftijd begint Dick met tekenen en schilderen. Binnen de familie worden de uitingen van creativiteit al snel als ‘kunstwerkjes’ bestempeld. Later is hij ook technieken gaan bestuderen met onder andere acryl, olieverf en aquarel. Veel stromingen in de schilderkunst vindt hij interessant, maar hij geeft voorkeur aan de stromingen:

  • realistisch
  • surrealistisch
  • impressionisme
  • abstract

Dick blijft altijd alles uitproberen. Hierdoor lijken zijn werken door verschillende schilders te zijn gemaakt.

Dick schildert naast portretten ook de mooiste muurschilderingen. Hij heeft een aantal jaren doorgebracht op de Vrije Academie in Den Haag, waar hij de kneepjes van het vak heeft geleerd. Hij schildert vaak met als voorbeeld de grote meesters uit de Haagsche School. Ter inspiratie is Dick dan ook vaak te vinden bij Panorama Mesdag, het Rijksmuseum en het Mauritshuis.  

De expositie is tot en met 30 januari tijdens kantooruren te zien in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.