Logo gemeente Katwijk

Tentoonstelling april

Van 5 tot en met 25 april is de tentoonstelling van Ada van Leeuwen (encaustic art) en Wil van der Bent (fotografie) dagelijks tijdens kantooruren te zien in de hal van het gemeentehuis in Katwijk.

Ada van Leeuwen

Ada werkt intuïtief volgens ingevingen aan haar tekeningen. Ze neemt de energie van de hoofdpersoon in gedachten en kiest hierbij kleuren en een formaat. Al 2,5 jaar maakt zij tekeningen, officieel encaustic art, met een speciaal strijkboutje met gesmolten gekleurde bijenwas. Dit brengt zij vloeibaar aan op gecoat papier of een linnen doek. Als de was stolt, dan poetst zij dit op totdat het gaat glimmen. Hierdoor krijgt het kunstwerk diepte wat vaak tot verrassende en unieke werken leidt.

Wil van der Bent

Wanneer de dochter van Wil een opleiding volgt aan de Kunstacademie in Cork, Ierland raakt zij bevangen voor fotografie. Ze koopt een boek over fotografie en ontdekt de wereld opnieuw via de lens van haar camera. De parallel met Ada is treffend waar het gaat om het eindresultaat: ‘Je gaat anders om je heen kijken. Ik zie iets en bedenk dan hoe ik dit het beste in beeld kan vastleggen. Als ik het eindresultaat op mijn computerscherm zie, ben ik zelf ook wel eens verrast hoe het overkomt’.