Logo gemeente Katwijk

Opschoonweek Katwijk 2018 - Doe mee en win...

Een snoepwikkel in de struiken, een paar uitgetrapte peuken in de goot en een achtergelaten colablikje op het strand. Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Het kan schadelijk zijn voor het milieu en bovendien kost het opruimen van zwerfafval veel geld. Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert stichting Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag als aftrap van de Opschoonweek. Laat zwerfafval niet langer rondzwerven en doe ook mee!

In heel Nederland gaan verenigingen, buurtbewoners en scholieren aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Een schone straat, schoolplein, speeltuin of recreatiegebied is het gevolg en daar hebben we allemaal plezier van. Hoe meer acties worden gestart, hoe beter het resultaat.

Gemeente Katwijk ondersteunt uw actie!

U kunt op zaterdag 24 maart of op een andere dag in de week van 24 tot en met 30 maart aan de slag. U kunt zelf een schoonmaakactie organiseren op een dag en tijdstip dat u het beste uitkomt. Alles kan, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel is van de activiteit. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen. Gemeente Katwijk ondersteunt uw actie met schoonmaakmaterialen zoals hesjes, grijpers en afvalzakken. Na afloop wordt het materiaal én het verzamelde afval opgehaald. En natuurlijk ontvangen alle deelnemers een leuk bedankje.

Een cheque voor een BBQ-feest voor de leukste actie

De gemeente waardeert het erg als bewoners zich inzetten voor hun leefomgeving. Daarom wordt er voor de leukste of bijzonderste actie een cheque ter waarde van € 300,- voor een barbecuefeest weggegeven. Een mooie gelegenheid om met je buurtbewoners en/of medevrijwilligers na te praten over een geslaagde actie en nieuwe plannen te maken.

Meld uw actie aan

In verband met de voorbereiding, ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk vrijdag 9 maart 2018.
Aanmelden kan heel eenvoudig via:

Hier vindt u ook een overzicht van alle aanmeldingen. De gemeente zorgt voor schoonmaakmateriaal en bedankjes voor vrijwilligers.

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Hans van Duijn via:

Samen zwerfafval aanpakken om Katwijk weer een stukje schoner te maken!