Logo gemeente Katwijk

Het aftellen is begonnen

Op 21 maart mag er gestemd worden. Om de standpunten van de 12 politieke partijen in Katwijk snel en helder over te brengen, heeft de gemeente Katwijk een StemWijzer laten maken. Inmiddels is deze StemWijzer in Katwijk al ruim 9000 x gebruikt.

Omgerekend gaat het hierbij om 18% van de kiesgerechtigden. Inwoners van Katwijk gebruiken daarmee veel vaker de StemWijzer dan inwoners van andere gemeenten. In andere gemeenten heeft op dit moment ruim 11% de StemWijzer ingevuld.

Taalcafé geeft StemWijzer goede beoordeling

Afgelopen week hebben ruim 40 bezoekers van het Taalcafé in de bibliotheek in de Hoornes de StemWijzer Katwijk ingevuld. Uit hun reacties blijkt dat de StemWijzer op een laagdrempelige manier informatie geeft aan kiezers. De StemWijzer bevat 30 stellingen. Beantwoording kan met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’.
Vervolgens berekent de StemWijzer met welke Katwijkse partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in Katwijk hebben zelf een toelichting gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Alle partijen op een rij

Heeft u de StemWijzer nog niet ingevuld, doe dit dan nog voordat u gaat stemmen op woensdag 21 maart. Stemmen kan bij één van de 34 stembureaus in onze gemeente. Zolang u maar tussen 07.30 en 21.00 uur langsgaat, mag u zelf bepalen waar u stemt. Speciaal voor deze verkiezingen kunt u stemmen op de River Queen in de Zwaaikom van 10.00 tot 19.00 uur. Een aanrader.

Check ook #katwijkkiest op Facebook, Instagram en Twitter.