Logo gemeente Katwijk

Duurzaamheidsavond: Katwijk geeft energie!

Duurzaamheid moet je vieren! En initiatieven om met duurzaamheid aan de slag te gaan, geven inspiratie en zijn het delen waard. Op woensdagavond 31 januari organiseren Natuurcentrum Katwijk, Bibliotheek Katwijk en de gemeente Katwijk in Het Dorpshuis Valkenburg een bijzondere duurzaamheidsavond onder de titel ‘Katwijk geeft energie!’.

Vanaf 19.00 uur inloop + Meet & Greet met ondernemers, daarna interessante sprekers én een quiz over duurzaamheid met de fractievoorzitters van de politieke partijen. Een avond om als inwoner van Katwijk bij te zijn!

Meet & Greet met duurzame bedrijven en personen

De duurzaamheidsavond heeft een afwisselend programma. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en een Meet & Greet met ondernemers die zich met duurzaamheid bezig zijn, zoals:

  • 20Duurzaam20
  • Duurzaamheidsplatform
  • Energieambassadeurs
  • KOV

Zij stellen zich graag voor aan u en vertellen over hun duurzame oplossingen. Ook is er na de afsluiting van het officiële programma nog volop gelegenheid voor deze interessante Meet & Greet.

Sprekers

Duurzaamheidswethouder Jacco Knape opent officieel om 19.30 uur deze avond.

  • De eerste spreker is de Katwijkse ondernemer Jan Minnee, oprichter van www.retourplaza.nl. Hij vertelt over zijn initiatief om in te spelen op de retourmarkt en verspilling tegen te gaan. Niet voor niets is Minnee gekozen tot Jong Logistiek Talent 2017.
  • De tweede spreker is de teamleider van het Nuon Solar Team dat in oktober met overmacht het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië won. Het team deed 4 dagen en ruim 6 uur over de 3000 kilometer lange race. Jelle van der Lugt deelt in zijn presentatie graag de geheimen van dit succes en legt hierbij de verbinding naar duurzaamheid.

Duurzaamheidsquiz

Verder staat de eerste echte Katwijkse Duurzaamheidsquiz op het programma. De fractievoorzitters van de politieke partijen die in Katwijk actief zijn, krijgen tijdens deze quiz de kans hun partijstandpunten rondom duurzaamheidsthema’s toe te lichten. Altijd handig met de gemeenteraadsverkiezingen voor de boeg.

Erbij zijn?

U bent van harte welkom op deze Duurzaamheidsavond op 31 januari vanaf 19.00 uur in Het
Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegang is gratis. Meld u wel even aan via:

Inwoners, jongeren, ondernemers, politici: deze duurzaamheidsavond is voor veel mensen interessant. Enthousiast met duurzaamheid aan de slag gaan, dát is voor iedereen.