Logo gemeente Katwijk

Denk mee over de toekomst van Katwijk

De afgelopen maanden hebben inwoners, ondernemers en organisaties actief en enthousiast meegeholpen de toekomst van Katwijk te beschrijven in de omgevingsvisie. De vele facebookreacties en de bijdragen van tientallen mensen bij de Karavaan en de Koploperscafés hebben een plek te gekregen in de concept-omgevingsvisie. In de visie maakt de gemeente keuzes; die keuzes leggen we graag nog eens voor aan de inwoners, ondernemers en organisaties.

Aanstaande zaterdag 11 november gebeurt dat met de Karavaan in:

  • de Hoornes, vanaf 10.00 uur op het Hoornesplein
  • de Rijnsoever, vanaf 13.00 uur bij de Lidl

Volgende week bent u weer welkom tijdens het koplopercafé:

  • 15 november, 19.30 uur in De Roskam

Karavaan

Bij de laatste Karavaan in de serie kunt u met een kop koffie praten over de toekomst van de gemeente en reageren op de conceptvisie zoals deze er nu ligt. Met deze input scherpen we de omgevingsvisie verder aan.

Koploperscafé

Hier wordt de conceptvisie gepresenteerd en wordt gesproken over de keuzes. Ook wordt er gesproken met ondernemers, verenigingen, onderwijsinstellingen en andere organisaties die worden uitgenodigd, wat zij kunnen gaan doen om de visie te ondersteunen. Waar ligt de rol van de overheid en waar van de samenleving?

Besluitvorming

De gemeente organiseert deze bijeenkomsten voordat de omgevingsvisie de besluitvorming in gaat. Hier hoort ook een oordeelsvormende sessie met de gemeenteraad bij. Daarna wordt de visie afgerond en aangeboden voor besluitvorming (naar verwachting eind november). Met de laatste ideeën vanuit de Karavaan, het Koploperscafé en de gemeenteraad wordt begin 2018 de omgevingsvisie vastgesteld.