Campagne voor het opruimen van hondenpoep

Hondenbezitters ruimen de poep van hun hond op. Dit geldt zowel voor de bebouwde kom als op het strand; het hele jaar rond. Verder moeten honden overal aangelijnd worden, behalve bij de aangewezen losloopgebieden. Helaas houdt niet elke hondenbezitter zich aan deze regels. Op voetpaden en grasvelden ligt vaak hondenpoep. Met de campagne ‘Houd het schoon, dat is gewoon!’ roept de gemeente hondenbezitters op om samen te werken aan een schoon Katwijk.

Wethouder Jacco Knape: “Hondenpoep wordt vaak als ergernis nummer 1 genoemd. Toch is het moeilijk om het probleem de wereld uit te krijgen. Als wij en hondenbezitters de schouders eronder zetten moet het toch lukken om Katwijk schoon te houden?” De gemeente doet haar best om de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk te voorkomen. Zo stelt zij zakjes beschikbaar om de hondenpoep op te ruimen. Hondenbezitters kunnen deze zakjes gratis ophalen bij:

  • het gemeentehuis
  • de milieustraat
  • en dierenspeciaalzaak Dobey de Wit in Rijnsburg

Politiekids

De Politiekids van De Rutgerschool willen het op woensdag 19 april met baasjes hebben over de regels: poep opruimen en honden aan de lijn. Op plekken zoals Jan Tooropstraat, Boulevard en Rijnmond waar vaak honden worden uitgelaten, proberen ze zoveel mogelijk baasjes aan te spreken, zodat zij en andere kinderen schoon en veilig buiten kunnen spelen.

Extra controles

Binnenkort worden verscherpte controles op het hondenbeleid uitgevoerd. Half februari gaan de GOA’s, soms ook in burger, weer op pad om te controleren of:

  • De opruimplicht en aanlijnplicht wordt nageleefd.
  • Honden niet worden uitgelaten bij speelplaatsen.

Er wordt vooral gecontroleerd op locaties waarover afgelopen jaar veel hondenpoep klachten zijn gemeld.     

Meer weten?

Wilt u weten waar er losloopgebieden zijn in Katwijk? Of overlast van hondenpoep melden? Kijk dan op de webpagina.