Aanleg RijnlandRoute officieel van start

Minister Melanie Schultz van Haegen en gedeputeerde Floor Vermeulen hebben dinsdag 14 maart 2017 in Wassenaar het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de Rijnlandroute. De RijnlandRoute is de nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44 naar de A4 bij Leiden.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: ‘Gemeente Katwijk is enorm gebaat bij de RijnlandRoute. De aanleg van de weg is echt hoognodig voor een goede verkeersafwikkeling en –doorstroming. Het gemeentebestuur heeft zich jarenlang succesvol voor de weg ingezet, dus de aftrap van het eerste deel van de aanleg is voor ons een prachtig moment.’  

Start RijnlandRoute

Het eerste deel van de RijnlandRoute, de aanleg van de N434 tussen de A4 en de A44, wordt uitgevoerd door bouwcombinatie Comol5. De aanleg van de RijnlandRoute lost een belangrijk verkeersknelpunt op en het verbetert de doorstroming op de (hoofd-)wegen.

Tjalmaweg

Het tweede deel van de RijnlandRoute is de Tjalmaweg (N206) is het vanaf de Knoop Leiden West tot aan de kruising met de N441. Volgens de planning is dit deel in 2022 klaar. Op dit moment wordt het Esthetisch Programma van Eisen gemaakt. Hierin staan afspraken over bijvoorbeeld de vormgeving van tunnels, viaducten en geluidschermen. De gemeente is nog in overleg met de Provincie over een aantal punten:

  • een goede aansluiting van de RijnlandRoute op de N206 bij de gelijkvloerse kruising met de N441 en bij de Molentuinweg.
  • het ontbreken van een goede aansluiting van de Zijlhoek op de N206.
  • het vastzetten van de Torenvlietbrug.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: ‘We gaan ervoor om in dit laatste stuk van de voorbereidingen zoveel mogelijk minpunten letterlijk en figuurlijk uit de weg te ruimen, en de RijnlandRoute ook in Katwijk op een mooie en functionele manier in de omgeving in te passen.’

Meer informatie