Aanleg R-net halte De Krom

Op 6 april start de aanleg van de R-net halte Sportpark De Krom. De halte komt tussen de rotonde De Krom en de oversteek Pollux – Van der Waalsstraat. Deze oversteek wordt tegelijkertijd met de aanleg van de halte voorzien van een middeneiland, om de verkeersveiligheid voor overstekende fietsers en voetgangers te verbeteren. Het werk is op 7 mei klaar, precies op tijd voor de start van de dienstregeling van R-net op 9 mei.

Biltlaan deels afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de Biltlaan tussen de rotonde De Krom en de kruising Pollux/Van der Waalsstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs het werk. Deze afsluiting is noodzakelijk omdat de werkzaamheden op een klein oppervlak plaatsvinden waar gemotoriseerd verkeer niet op een veilige manier langs geleid kan worden. Het verkeer wordt omgeleid via de Huizingalaan, de Huygensstraat (Noordwijk) en de Zwarteweg. De tijdelijke bushalte bij De Krom en de bushalte Schorpioen zijn tijdens het werk buiten gebruik. Reizigers kunnen gebruik maken van een tijdelijke halte aan de Huizingalaan of de halte Space Expo.

Aanleg overige R-net haltes

Deze maand worden ook de R-net haltes Space Expo en de eindhalte ESA/Estec aangelegd. Hiermee zijn alle R-net haltes gerealiseerd. Wanneer op zondag 9 mei met de start van R-net ook de nieuwe dienstregeling van Arriva ingaat heeft dit mogelijk gevolgen voor uw geplande reis. Kijk daarom vooraf op www.arriva.nl of www.9292ov.nl voor actuele reisinformatie.

Naar overzicht