6 kavels in De Horn in de verkoop

In De Horn in Rijnsburg worden 6 kavels door de gemeente verkocht. De kavels zijn bedoeld om daar vrijstaande woningen op te bouwen. Een aantal basisregels waar de nieuw te bouwen woningen aan moeten voldoen zijn verwoord in de kavelpaspoorten die per kavel zijn vastgesteld. Bent u geïnteresseerd in een kavel en wilt u meer weten over de voorwaarden en inschrijving? Dan kunt u terecht bij makelaar Van Der Meer.

Wethouder Adger van Helden: “Op deze kavels in deelgebied ‘Het Nieuwe Lint’ worden de laatste woningen van deze fase gebouwd. Met de huidige woningcrisis vindt dit college het heel belangrijk dat de woningen ook echt bij inwoners terecht komen en niet bij investeerders. De mogelijkheden die een gemeente heeft om daar iets aan te doen zijn beperkt. Bij nieuwbouw is er meer mogelijk, daarom wordt in het koopcontract een bouw- en bewoningsplicht opgenomen.”

Bieden

De 6 kavels die in de verkoop komen, worden via een biedprocedure aangeboden. Dat betekent dat geïnteresseerde kopers een bod mogen uitbrengen op een kavel. Degene met het hoogste bod, krijgt de kavel gegund. Met het voorbehoud dus dat er alleen aan particulieren wordt verkocht en dat ook zij bewoningsplicht hebben.

De Horn

Op dit moment wordt hard gebouwd aan Het Landhuis en aan Cap Horn. In het Landhuis komen 46 appartementen, deels koop en deels huur. Cap Horn bestaat uit 56 woningen in het luxe segment. De fases Vliet, Vlietmeander, Vlieteiland en Het Nieuwe Lint, 1e fase zijn al eerder afgerond.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in deze wijk? Bekijk de gemeentelijke website van bouwplan De Horn. 

Naar overzicht