5 november congres 'Romeinen langs de RijnlandRoute'

Tijdens het archeologisch onderzoek in 2018, ten behoeve van de RijnlandRoute, zijn honderden houten palen van een Romeinse weg aantroffen, naast een grachten- en geulensysteem, bijgelegen grafvelden en huisplattegronden. Deze vindplaats in Valkenburg kreeg de naam: Weerdkampen. Het archeologisch onderzoek van Weerdkampen is nu afgerond, met spectaculaire conclusies!

Congres 5 november 2021

De vindplaats Weerdkampen wordt tijdens het congres op vrijdag 5 november in een bredere Romeinse context geplaatst. De Romeinse weg is namelijk gevonden in het archeologisch gebied van de Limes, de noordgrens van het voormalige Romeinse Rijk. Je hierover een aantal korte lezingen bijwonen van gerenommeerde archeologen en experts over de archeologie van de RijnlandRoute, Valkenhorst, Romeins Valkenburg, Romeinse wegen en over het beleefbaar maken van Romeins erfgoed in de provincie Zuid-Holland. Uiteraard zijn er ook diverse vondsten van o.a. Weerdkampen te bewonderen. Het congres start om 08.45 uur en duurt de hele dag (± 18.00 uur).

Inschrijven

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, waarvoor u zich kunt inschrijven tot donderdag 28 oktober a.s. Op de website van de RijnlandRoute vindt u meer informatie. Na afloop van het congres kunt u daar ook diverse filmpjes en foto’s bekijken.

Naar overzicht