Coronavirus

De algemene maatregelen, maar ook wat dit betekent voor bijvoorbeeld onderwijs, sport en evenementen vindt u op de website van de Rijksoverheid. Daar staat ook een kort overzicht van de coronamaatregelen. Andere vragen kunnen gesteld via onderstaande knop.

Stel uw coronavraag

Wilt u meer uitleg over het coronavirus? Kijk dan op:

Bekijk op de website van de Rijksoverheid wanneer u uw coronatoegangsbewijs moet laten zien. Ook leest u hier hoe u aan een coronatoegangsbewijs komt. De Rijksoverheid geeft ook informatie voor ondernemers.

Geen DigiD: papieren toegangsbewijs aanvragen

Als u uw coronatoegangsbewijs digitaal wilt ontvangen heeft u een DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, dan kunt u contact opnemen de helpdesk van CoronaCheck. Bel hiervoor naar 0800 – 1421 of 0800 - 1351. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk.

Daar kunt u met uw burgerservicenummer (BSN) en uw postcode een papieren coronabewijs aanvragen.

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Door te testen weet u snel waar u aan toe bent, bijvoorbeeld als u op bezoekt wilt bij iemand.

Lees meer over Testen op corona | Coronavirus COVID-19 | R

Heeft u geen vervoer naar een test- of vaccinatielocatie? Dan kunt u gebruik maken van Katwijk Rijd(t) Mee om naar de vaccinatielocatie te gaan. U krijgt korting met een vervoersvoorziening van de Wmo, zoals bijvoorbeeld een indicatie voor de Regiotaxi of een scootmobiel. U kunt ook zonder verwijzing gebruik maken van Katwijk Rijd(t) Mee.

Heeft u geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs of Digitaal Corona Certificaat (EU)? En heeft u een coronatoegangsbewijs nodig? Laat u dan testen. 

Maak een afspraak via: Testen voor toegang - Laat je testen voor toegang

Hebt u of vreest u geldzorgen door de coronacrisis? Kijk dan vandaag nog hoe en waar u grip op uw geld kunt krijgen of houden. Het Budget Informatie Punt (BIP) en Grip op de Knip kunnen u hierbij helpen. U kunt ook contact opnemen met het Wijkteam.

Veelgestelde vragen voor ondernemers