Logo gemeente Katwijk

Uittreksel aanvragen

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in de gemeente bent ingeschreven. U kunt dit uittreksel dus alleen aanvragen als u in de gemeente Katwijk bent ingeschreven. Het bevat minimaal uw naam, adres, geboortedatum en geboorteplaats. Het aanvragen van een uittreksel uit het BRP is online de helft goedkoper dan aan de balie. U heeft hiervoor uw DigiD-inlogcode nodig.

Er zijn verschillende soorten uittreksels. Op deze pagina leest u welk soort uittreksel u moet aanvragen.

Aanvragen van uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP)

Vraag het uittreksel BRP online aan. U heeft hiervoor u uw DigiD-inlogcode nodig. Het uittreksel wordt binnen 3 werkdagen per post opgestuurd en kost € 4,20.

Let op: het Attestatie de Vita kunt u alleen via de balie aanvragen.

Aanvragen via de balie

U kunt het uittreksel ook aan de balie aanvragen. Een uittreksel bij de balie aanvragen kost € 8,40. Maak hiervoor altijd een afspraak.

Andere soorten uittreksels

Er zijn nog verschillende andere soorten uittreksels. Het soort uittreksel hangt af van de reden waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

Afschrift burgerlijke stand

Het afschrift Burgerlijke stand bevat persoonsgegevens over uw geboorte, huwelijk of overlijden. U haalt het afschrift Burgerlijke stand op in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Bent u bijvoorbeeld in een andere gemeente geboren of getrouwd dan in Katwijk, dan vraagt u het afschrift Burgerlijke stand in die gemeente aan.

Afschrift burgerlijke stand aanvragen vanuit het buitenland

Het is ook mogelijk om een afschrift uit de burgerlijke stand online aan te vragen als u geen Nederlander (meer) bent en geen DigiD hebt. U logt in met het identificatiemiddel van uw eigen land. Dit is mogelijk vanuit de volgende landen:

  • Oostenrijk
  • Tsjechië
  • Griekenland
  • IJsland
  • Italië
  • Litouwen
  • Slovenië
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland

Bewijs van Nederlanderschap

Het bewijs van Nederlanderschap bewijst dat u de Nederlandse Nationaliteit heeft. Het Bewijs van Nederlanderschap heeft u nodig voor wettelijke procedures. U vraagt het Bewijs van Nederlanderschap aan bij de gemeente waar u ingeschreven staat.

Bewijs van in leven zijn

Voor sommige pensioenfondsen en uitkeringsinstanties heeft u een Bewijs van in leven zijn nodig. U vraagt het Bewijs van in leven zijn op bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Als u het Bewijs van in leven zijn voor in het buitenland nodig heeft vraagt u een Attestatie de Vita aan. Wanneer u kunt aantonen het Bewijs van in leven zijn nodig te hebben voor uw pensioenfonds, is deze gratis.

Attestatie de Vita

De Attestatie de Vita is het internationale Bewijs van in leven zijn. Deze vraagt u aan bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U vraagt het persoonlijk aan en de verklaring wordt afgegeven door de ambtenaar van de Burgerlijke stand. Wanneer u een Attestatie de Vita voor in Nederland nodig heeft, dan vraagt u het een Bewijs van in leven zijn aan. Kunt u aantonen dat u de de Attestatie de Vita nodig hebt voor uw pensioenfonds? Dan is deze gratis.

Kosten uittreksels

Uittreksel BRP€ 8,50
Bewijs van in leven zijn  (uittreksel BRP)€ 8,50
Attestatie de vita € 13,20
Inlichtingen BRP € 8,50
Inlichtingen BRP (digitaal aanvragen)€ 4,25
Afschrift burgerlijke stand € 13,20
Bewijs van Nederlanderschap € 8,50
Persoonslijst€ 8,50
Legalisatie handtekening € 10,70
Internationaal uittreksel BS € 13,20
Internationaal uittreksel BRP€ 8,50