Corona infopunt voor verenigingen

U vindt hier informatie over verschillende ondersteunende maatregelen waar verenigingen gebruik van kunnen maken. Bij de Rijksoverheid en via het Coronaloket van de Kamer van Koophandel ziet u voor welke maatregelen u in aanmerking komt. Bij de Belastingdienst kunt u betalingsregelingen aanvragen.

Naast de landelijke en lokale regelingen zijn er ook andere regelingen en ondersteuning waar sport-, kunst-, cultuur- en erfgoedverenigingen een beroep op kunnen doen.

Culturele locaties zijn onder voorwaarden open. Er geldt nog een aantal voorwaarden. Bijv:

  • In culturele locaties waar mensen een vaste plek hebben en waar geen doorstroom plaatsvindt mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Bijvoorbeeld in een theater. Dit geldt voor alle locaties binnen en buiten.  
  • Registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. 
  • In doorstroomlocaties mag er 1 bezoeker per 5m2 op 1,5 meter aanwezig zijn. Dit geldt voor alle locaties binnen en buiten.

Bekijk alle voorwaarden voor kunst en cultuur op de website van de Rijksoverheid.

De mogelijkheden voor sporten worden verder verruimd. Er geldt nog een aantal voorwaarden: 

  • Sport locaties mogen 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken. 
  • Gezondheidscheck en registratie is verplicht. 
  • Amateurwedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs. Jongeren tot en met 17 jaar mochten dit al en dit geldt nu ook voor alle personen vanaf 18 jaar.  
  • Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. Dit geldt ook voor professionele wedstrijden. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Een vaste plaats is verplicht. 
    • Voor professionele wedstrijden geldt dat met coronatoegangsbewijzen 100% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dan hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden. 

Bekijk alle voorwaarden voor sport op de website van de Rijksoverheid.

Lokale regelingen

Sportverenigingen

Kunst- en cultuurverenigingen en erfgoed

Veelgestelde vragen voor verenigingen

Contact

Heeft u vragen over regelingen voor verenigingen? Of komt uw vereniging in de problemen als gevolg door de maatregelen rondom het coronavirus? Mail dan naar corona@katwijk.nl of neem telefonisch contact met ons op via tel. (071) 406 5000.