Logo gemeente Katwijk

Volwassenenonderwijs

Bent u als (jong)volwassene op zoek naar extra scholing?
Bij deze opleidingscentra kunt u terecht:

Maak een Nieuwe Start!

Heeft u moeite met lezen, schrijven, rekenen of kent u iemand die daar moeite mee heeft? Anderhalf miljoen Nederlanders hebben er moeite mee, dus het is niets om je voor te schamen. Doe er iets aan en maak een Nieuwe Start!

De gemeente, de Regionale opleidingscentra (ROC's) en de regio Holland Rijnland helpen mensen om het beter te leren lezen, schrijven en rekenen.

Cursussen

ROC ID College en ROC Leidenhebbenlees- en schrijfcursussen voor volwassenen vanaf 18 jaar ontwikkeld. Na zo’n cursus kunnen deelnemers beter lezen, schrijven en rekenen. En ook zitten zij vaak beter, zelfstandiger en met minder stress in hun vel op het werk, functioneren ze beter in de samenleving en worden ze veel zelfredzamer in hun persoonlijke leven.

De lessen zijn zowel overdag als ’s avonds in kleine groepen met aandacht voor iedereen. In de lessen worden ook computers gebruikt. De leskosten worden gefinancierd door de gemeenten.

Aanmelden

Kent of bent u iemand die belangstelling heeft voor een cursus beter leren schrijven, lezen en rekenen? Aanmelden kan via het onderstaande telefoonnummer. Ook kunt u vrijblijvend bellen voor meer informatie:

  • telefoonnummer: (0800) 023 4444