Trouwlocaties
De gemeente heeft 10 vaste trouwlocaties. Op deze pagina vindt u de kenmerken van de verschillende locaties. U kunt ook zelf een locatie kiezen. Met het formulier 'eenmalig aanvragen trouwlocatie' vraagt u dit bij de gemeente aan. De locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat het huwelijk/partnerschap gesloten wordt in een gebouw. Leg altijd eerst uw trouwdatum bij de gemeente vast.
Zelf een locatie kiezen
U kunt ook zelf uw trouwlocatie kiezen. Voor u een verzoek indient om een eenmalige trouwlocatie aan te laten wijzen, moet uw trouw-/registratiedatum bij de gemeente bekend zijn. Met onderstaand formulier dient u een verzoek in om een locatie eenmalig aan te wijzen. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig.
Ook de eigenaar of beheerder van de locatie moet een verklaring afgeven dat de locatie als trouwlocatie kan dienen.
- verklaring eenmalige trouwlocatie (voor de eigenaar/beheerder locatie)
Voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de locatie die u kiest. De belangrijkste zijn:
- Het huwelijk/geregistreerd partnerschap vindt plaats in een gebouw. Het is dus niet mogelijk om op het strand te trouwen. In een strandtent mag wel.
- De locatie moet voor iedereen vrij en op eenvoudige wijze toegankelijk zijn.
Wilt u alle voorwaarden lezen?
Gemeentehuis Katwijk
Koningin Julianalaan 3, Katwijk
Het gemeentehuis is gebouwd in 1932 en officieel geopend door prinses Juliana. Zij studeerde toen in Leiden en woonde in Katwijk. Bij de opening schonk de prinses de gemeente een gebrandschilderd raam. Het raam geeft de trouwzaal nog altijd een bijzondere sfeer.
De trouwzaal heeft 60 zitplaatsen.
Welkom!
Bij aankomst ligt de rode loper voor u uit.


De Burgt Rijnsburg

Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg
Het voormalige gemeentehuis in Rijnsburg is verbouwd tot het modern en kleurig gemeenschapshuis de Burgt.
Herberg Welgelegen

't Boonrak 21, Valkenburg
Het voormalige gemeentehuis van Valkenburg kent een rijke historie. Het pand is in 1895 gebouwd als woning voor de directeur van één van de pannenfabrieken die te vinden waren langs de Oude Rijn.
Vanaf de jaren '30 werd het pand bewoond door verschillende gezinnen en in 1968 werd het pand gebruikt voor de wijnhandel. Er werd volop wijn geproefd en verhandeld.
Na een verbouwing in 2014 is het voormalig gemeentehuis weer open en heeft de naam Herberg Welgelegen gekregen. Kijk voor meer informatie op:
Huwelijksboot
Ondanks alle verbouwingen is het gemeentehuis een karakteristiek gebouw gebleven. Door z'n ligging aan het water, kunt u hier letterlijk in het huwelijksbootje stappen, door met de (party)boot aan te meren.