Logo gemeente Katwijk

Strand

Katwijk is een echte familiebadplaats. Je kunt er naar het strand, wandelen over de boulevard of een drankje en hapje halen in 1 van de vele strandpaviljoens. Maar je kunt er ook actief bezig zijn zoals zeilen en (kite)surfen.

Om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken, heeft de gemeente niet alleen een aantal regels afgesproken, maar ook extra voorzieningen aangebracht.

Veilig de zee in

De zee kan verraderlijk zijn. Voor de ongeoefende zwemmer is de zee zelfs gevaarlijk. Ga niet alleen het water in, let op elkaar en verlies kinderen niet uit het oog. 

Strand webcam

Wat mag wel en wat mag niet?

Voor de periode van 1 maart tot 1 november gelden speciale regels op het strand. Bijvoorbeeld voor honden en paarden, vaartuigen en jetski's, maar ook voor kampvuren en evenementen. De regels op een rij:

De veelgestelde vraag: "kunnen we op het strand trouwen" moet de gemeente helaas met nee beantwoorden. Op het strand mag niet getrouwd worden.

Strandrolstoelen

Bent u slecht ter been, of heeft u een handicap waardoor u het strand niet op kunt. Bij onderstaande strandtenten staan strandrolstoelen. Van deze Jutters, zoals de rolstoelen genoemd worden, kunt u gratis gebruik maken. U moet zich wel kunnen legitimeren met een identiteitskaart of paspoort.

  • Strandpaviljoen Strandhuys Katwijk, Boulevard Zeezijde 47, Katwijk
  • Strandpaviljoen Zilt, Boulevard Zeezijde 37, Katwijk
  • Strandpaviljoen Het Wantveld, Noordduinseweg 6, Katwijk

Overnachten op het strand

Steeds meer strandpaviljoenhouders verhuren ook huisjes waardoor u kunt overnachten op het strand. Wilt u hier meer informatie over? Op de website van het VVV vindt u verschillende mogelijkheden.

Strandjutten

Wilt u meehelpen om het strand schoon te houden? Dat kan!

Gouden QualityCoast Award

De gemeente heeft in 2017 de gouden QualityCoast Award ontvangen. Dit is een keurmerk voor mens- en natuurvriendelijk toerisme met aandacht voor eigen identiteit en het behoud voor cultureel erfgoed. Katwijk scoort onder andere goed door:

  • de aandacht voor duurzame inkoop
  • het stimuleren van milieuvriendelijke mobiliteit (fietsen en wandelen)
  • de bescherming van het erfgoed