Logo gemeente Katwijk

Evenementen

De Flowerparade, Dorpsfeesten en Paardenmarkten trekken jaarlijks weer duizenden bezoekers. En in de zomer zijn er verschillende activiteiten aan zee.

Komt u ook feest vieren in Katwijk? Op de website van het VVV vindt u alle evenementen in de evenementenkalender.

Flowerparade

In augustus trekken de mooi versierde praalwagens van Rijnsburg via Katwijk naar Noordwijk.

Dorpsfeesten

Tijdens de zomer zijn er verschillende dorpsfeesten.

Rijnsburg

Het dorpsfeest in Rijnsburg is in augustus. De feestweek wordt afgesloten met de Flowerparade.

Katwijk aan de Rijn

Katwijk aan den Rijn is de derde week van augustus aan de beurt. Met muziek- en sportevenementen, zoals de Truckrun, Survivalrun, het Blaaskappellenfestival en Oranjerock.

Paardenmarkten Valkenburg en Rijnsburg

Al eeuwen lang worden er in Valkenburg en Rijnsburg jaarlijks paardenmarkten georganiseerd. Vroeger uitsluitend een gelegenheid om een paard te kopen of te verkopen, nu vooral een oergezellige feestdag voor jong en oud! Braderie, ringsteken, muziek, kinderplein, oude ambachten, terrasjes, kortom een dag waar het hele gezin zich geen minuut hoeft te vervelen!

Valkenburg

Op de tweede woensdag van september start in Valkenburg de oudste paardenmarkt van Nederland. Deze landelijk bekende markt is beslist een bezoekje waard en duurt een week. Terugkerende onderdelen zijn het ringrijden in de Marinus Poststraat, de kermis, de lampionnenoptocht, Castellumpop en de taptoe.

Rijnsburg

De Paardenmarkt van Rijnsburg is op de tweede woensdag van juni. U kunt dan ook naar de kermis of de jaarmarkt.

Evenementen aan Zee

In de zomer kunt u naar een van de activiteiten aan het strand of de boulevard. Zo is er een Toeristenmarkt en zijn er reddingsdemonstraties van de reddings- en hulpdiensten in Katwijk.

In de Oude Kerk (Andreaskerk) zijn er zomerconcerten op dinsdag- en woensdagavond. Op dinsdagen klinkt het carillon en op woensdagen kunt u naar de Zomeravondzang.