Logo gemeente Katwijk

Historische verhalen

Hebt u een verhaal dat met erfgoed te maken heeft? Verhalen van u, uw ouders of misschien wel uw grootouders? Verhalen over vroeger die de geschiedenis van onze dorpen beschrijven en levend houden? Vertel uw verhaal! De gemeente is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed is bijvoorbeeld het Castellum, de bollenschuren en Panbos. Nu zijn we op zoek naar onzichtbaar erfgoed.

Heeft u een verhaal dat met erfgoed te maken heeft en wilt u dit op de Erfgoedkaart hebben? Vul dan onderstaand formulier in. U kunt in dit formulier ook foto's toevoegen. Heeft u een filmpje bij uw verhaal? Neem dan via onderstaand e-mailadres contact met ons op.

Beeldmateriaal

Heeft u een verhaal maar geen bijbehorende foto's? Kijk dan eens in ons beeldarchief.

Erfgoedkaart

Om al het materiƫle erfgoed vast te leggen werkt de gemeente aan een Erfgoedkaart. Op deze digitale kaart komen monumenten en archeologische vondsten te staan, maar ook musea en waardevolle gebieden, zoals de Boulevard. Ook uw verhaal verdient een plek op de Erfgoedkaart. Deze Katwijkse Erfgoedkaart wordt in de loop van het jaar via internet toegankelijk gemaakt.

Wat is erfgoed?

Onder erfgoed vallen alle sporen uit het verleden die in het heden zichtbaar en tastbaar aanwezig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld voorwerpen in musea, archeologische vondsten, monumenten, maar ook archieven en landschappen. De verhalen die aan deze voorwerpen verbonden zijn, de gebruiken en gewoontes, maken ook deel uit van ons erfgoed.